Gümülcine ve Kırcaali Valisi Makas Yolu'nu görüşüyor

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Share this history on :
Kırcaali Valisi Biser Nikolov, Batı Trakya ile Kırcaali bölgesini birbirine bağlayan Makas Yolu üzerindeki sınır kapısını görüşmek için Gümülcine'ye gitti.
Kırcaali Valisi, Yunan mevkidaşı Aristidis Yanakidis ile Makas Sınır Kapası'nın açılışı konusunda tarih belirlemeye çalışacağı bildirildi. 

BULGARİSTAN TARAFINDAKİ YOL HAZIR
Bulgaristan kendi topraklarındaki sınır kapısına kadar olan yolu tamamladı ve 4 yıldır Yunanistan'ın da kendi tarafındaki sınıra kadar olan güzergahı tamamlamasını bekliyor. Makas Sınır Kapısının açılmasıyla Yunanistan'da ve Bulgaristan'da yaşayan Türklerin yerleşim yerlerinin arasındaki karayolu mesafesi
yaklaşık yarım saate düşecek. Kapı iki ülkede yaşayan Türk nüfusu bir anlamda birbirine kavuşturacak. 1944 yılından sonra, Bulgaristan'a kömünist sistemin hakim olmasıyla kapatılan Makas geçidi yaklaşık 80 yıl boyunca kapalı kaldı.


ONLARCA DOĞU ALMANYALI BU SINIRDA ÖLDÜRÜLDÜ
Soğuk Savaş döneminde Batı ile Doğu Bloku'nun kesişme noktasında bulunan Bulgaristan-Yunanistan sınırının bu kısmında çok sayıda insan öldürüldü. Komünist rejiminden kurtulup Batı'ya kaçmak isteyen onlarca Bulgaristan Türkü ve Doğu Almanyalı sınırdan kaçak geçme girişimleri sırasında kurşuna dizildi.

Hat

1 коментара:

Adsız dedi ki...

10 senedir bu yol aciliyor

Yorum Gönder

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.

VİDEO