Rus turistler, tatilde en çok Bulgaristan ve Kıbrıs’ta sorun yaşıyor

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Share this history on :
Alfa sigorta şirketinin Rus turistlerin karşılaştığı olaylarla ilgili sigorta verilerinden yola çıkarak yaptığı değerlendirmede, Bulgaristan ve Kıbrıs zirve de yer aldı. Bu olayların en başında ise solunum yolları hastalıkları sebebi ile doktora başvurma yer alıyor.
Yurtdışına seyahat eden Rusların %30 u solunum yolları hastalıklarının başında (tonsillit, rinit, sinüzit, larenjit ve farenjit) gelirken, ikinci sırayı ise % 8 ile sindirim sistemi hastalıkları, üçüncü sırada ise %7,3 kulak yolu iltihabı, dördüncü sırada % 6,6 ile burkulma, morarma gibi şikayetler, beşinci sırayı ise % 5,9 kırık, çıkık ve yaralanmalar alıyor.
Rus turistlerin seyahat ve dinlenmeleri esnasında yaşadığı sorunlar yüzünden sigorta şirketlerine başvurduğu  “Top 7 listesi”nin ilk sırasında ise Bulgaristan yer alıyor. Daha sonra sırasıyla Kıbrıs, Avusturya, Yunanistan, İtalya, Almanya ve hemen yakınında İspanya yer alıyor.Solunum yolu hastalıkları şikayetlerinin sıkça yaşandığı ülkeler listesinin başında % 47 ile Bulgaristan yer alıyor, İspanya % 13,3 ile ikinci, Yunanistan %3,3 ile üçüncü sırada bulunuyor.
En çok Travma yaşanan ülkeler  ise, diğerlerine göre iki kat daha fazla travmanın  yaşandığı  İtalya ve Avusturya oldu. Burkulma ve morarmalar listesinde Avusturya, diğer “Top 7 ülke”nin ortalamalarının 3.3 kat daha üstüne çıkarak zirveye oturdu.
Sindirim yolu hastalıklarında Bulgaristan diğer ülkelerin ortalamasının 2,4 kat daha fazlasına sahne olurken,Yunanistan %16,3 oranına ulaşıyor.
Kulak yolu sorunlarında ise Kıbrıs ortalamayı 2,5 kat geçerken Yunanistan 1,5 kat geçiyor. Üçüncü ve dördüncülüğü Bulgaristan ve  İspanya % 9,6 ile paylaşıyor.

gazetem.ru

0 коментара:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.

VİDEO